اراده
اراده چیست؟ وقتی صحبت از قدرت اراده به میان می آید دقیقا منظور چیست؟ چگونه اراده قوی داشته باشیم؟
بطور حتم در زندگی تمام افراد حداقل برای 1 دفعه پیش آمده است که قصد انجام کاری داشته اند و یا تصمیم جدی در مورد مساله ای در سر داشته اند اما اراده کافی برای شروع و یا ادامه راه را نداشته اند. اما اراده چه نقشی در انجام تصمیمات و اهداف دارد؟
اراده یا خواستن (Will) را می توان اینطور بیان کرد که: به نیرو و محرکی که هر فرد را به سمت انجام تصمیمات و اهداف آن هدایت می کند قدرت اراده انسان می گویند.
با این توصیف می توان دریافت اراده نقش بسیار مهمی در به سرانجام رسیدن اهداف و تصمیمات هر فرد ایفا می کند. پس لازمه رسیدن به نتیجه داشتن اراده ای قوی است. برای افزایش قدرت اراده راهکار هایی وجود دارد که می توانید با تمرکز بر روی آن ها قدرت اراده خود را تقویت کنید و نتایج آن را در زندگی شخصی و اجتماعی خود مشاهده کنید.
تعداد زیادی راهکار تقویت اراده و اعتماد به نفس برای هر فرد وجود دارد که می تواند با بکارگیری مجموعه ای از آن ها اقدام به تمرین تقویت اراده در خود کند. برای این منظور لازم است مراحلی طی شود که در ادامه تعدادی از آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم:
1-شناخت توانایی های فردی: هر فرد دارای ویژگی های منحصر بفرد در خود است. از طرفی هر یک از ما دارای نقاط ضعفی هستیم که به خوبی آن ها را می شناسیم. بهتر است قبل از هرچیز به دنبال تقویت ویژگی های فردی و ذاتی خود باشیم. با این امر راحت تر می توان روی نقاط قوت خود تکیه کرد و در جهت آن ها هدفی را برای خود مشخص کرد.
2-مشخص شدن هدف با در نظر گرفتن ویژگی های فردی: وقتی شناخت کامل و آگاهانه ای از خود داشته باشیم می توانیم اهدافی منطقی تر برای خود مشخص کنیم. زمانیکه یک هدف از سطح توانایی ها و ویژگی های شما فاصله زیادی داسته باشد ناخودآگاه اراده کافی برای به انجام رساندن آن را نیز از دست خواهید داد. چون احتمال تجربه شکست های متوالی بیشتر خواهد بود.
3-برنامه ریزی مشخص داشته باشید: یکی از بهترین تمرین تقویت اراده داشتن برنامه ریزی مشخص و کاملا آگاهانه است. اگر هدفی را بدون برنامه مشخصی دنبال کنید و زمانی را برای به اتمام رساندن آن تعیین نکرده باشید دیر یا زود از انجام آن دست می کشید که این امر به دلیل کمرنگ شدن قدرت اراده شما در این مسیر می باشد. برنامه ریزی دقیق و منطقی یکی از راهکار های تقویت اراده محسوب می شود.
4-استمرار داشته باشید: اگر در مسیر رسیدن به اهداف خود به محض روبرو شدن با سختی ها و مشکلات دست از ادامه مسیر بکشید قدرت اراده و اعتماد به نفس خود را کم کم از دست می دهید و هرگز نمی توانید هدفی را به سرانجام برسانید.
علاوه بر موارد بیان شده لازم است برخی از عادات و رفتار های شخصی خود را برای بهتر شدن به صورت مداوم تکرار کنید. مثلا خود را موظف کنید هر روز مقداری از وقت خود را هر چند اندک صرف مطالعه کنید. در این صورت قدرت اراده خود را به صورت تدریجی و هدفمند تقویت کرده اید. این در صورتی است که اگر اراده می کردید یک کتاب را بخوانید شاید نمی توانستید تا مدت ها آن را به اتمام برسانید.