باورهای سازنده

 

تمامی انسان ها در زندگی خود دارای باورهایی هستند، اما باید بدانیم دارای چه نوع باورهایی هستیم. باورهای سازنده یا باورهای غیر سازنده و مخرب؟
باورهای ما کیفیت زندگی ما را شکل می دهند و از این جهت باید سعی کنیم با ایجاد باور مثبت زندگی خود را به جهت و سویی ببریم که رضایت از زندگی را در ما بیشتر کند. بطوریکه رضایت از زندگی همان خوشبختی است. در این مقاله قصد داریم با تمرینات تغییر باور آشنا بشویم و با ساخت باورهای جدید خود را به موفقیت نزدیک تر کنیم.

در زندگی باورها تعیین کننده میزان رضایت در زندگی، سطح درآمد و همچنین موفقیت در زمینه شغلی است. اما چرا باورهای ما در زندگی اینقدر مهم هستند؟ دو شخص را در نظر بگیرید که هر دو به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند و دنبال شغل می گردند. یکی از این دو نفر باور دارد که می تواند با تلاش هم یک شغل خوب پیدا کند و هم از آن شغل پول خوبی نیز به دست آورد. اما شخص دوم بر این باور است که به دست آوردن یک شغل خوب فقط وابسته به این است که شخصی به صورت ویژه داشته باشد تا کاری را برای او پیدا کند و از طرفی بیکاری زیاد شده و به این سادگی ها شغل خوب به دست نمی آید. به نظر شما چه اتفاقی افتاده است که این دو شخص باورهایی متفاوت دارند؟ شخص اول با خواندن زندگینامه افراد موفق به این نتیجه رسیده است که این اشخاص نه تنها اشخاصی برای معرفی کار نداشته اند، بلکه اکثرا از خانواده های فقیر بوده اند. بنابراین به این نتیجه رسیده است که آن ها با تلاش و سماجت و امید توانسته اند به موفقیت هایی بزرگ در زندگی دست یابند و متوجه می شود که اگر آن ها توانسته اند، پس او هم می تواند. اما شخص دوم چرا باورهایی منفی دارد؟ این شخص به دلیل معاشرت با انسان های منفی گرا به مرور امید خود را از دست داده و کم کم به این نتیجه رسیده است که بیکاری غوغا می کند و کسانی هم که استخدام می شوند، حتما آشنایی خاص داشته اند!
می توان به اطمینان گفت که شخص اول بالاخره با داشتن این باور های سازنده یا (constructive beliefs) و با تلاش و سماجت می تواند به خواسته های خود برسد و اما شخص دوم به دلیل اینکه تمام باورش این است که نمی تواند به خواسته های خود برسد، موفقیتی نیز تجربه نخواهد کرد. جمله معروفی از هنری فورد است که می گوید: چه فکر کنید که می توانید و چه فکر کنید که نمی توانید، در هر دو صورت حق با شماست. این جمله به خوبی به قدرت باور ها در انسان اشاره می کند.
چگونه باور ایجاد کنیم؟ در ادامه می خواهیم به راه های تقویت باور اشاره کنیم و تلاش خواهیم کرد که باورهای منفی یا غیر سازنده خود را اصلاح کنیم.
- تکنیک تغییر باور تجسم. شاید جالب باشد بدانید که ذهن انسان نمی تواند فرقی بین تجسم و واقعیت قائل شود و در واقع قانون جذب نیز بر این ویژگی مغز استوار است. تغییر دادن باورها برخی مواقع سخت است و در حقیقت هر چه قدر این باورها مدت زمان طولانی تری در وجود ما ریشه کرده باشند، تغییر دادن آن ها سخت تر است. اگر باور امیدوار بودن را ندارید، می توانید خود را در موقعیتی تجسم کنید که آن باور را دارید.
- در مورد باور ها بنویسید. سعی کنید در مورد باور مربوطه شروع به نوشتن کنید. مثلا این باور چرا باید درست باشد و نمونه های واقعی از کسانی را پیدا کنید که با استفاده از این باور به موفقیت رسیده اند.
- اگر می خواهید یک باور را در خود پدید آورید، سعی کنید در مورد آن با خودتان صحبت کنید. مثلا اگر می خواهید این باور را در خودتان پدید آورید که من با ارده ام پس باید مدام به خودتان بگویید که وجود من از اراده سرشاری برخوردار است.
باورها اثرات بسیار مهمی در زندگی ما انسان ها ایفا می کنند. باور می تواند به انسان انگیزه دهد که کاری را با شور و اشتیاق شروع کند و همچنین می تواند دست و پای انسان را بسته و جلوی پیشرفت او را بگیرد. این بستگی به این دارد که ما چه باورهایی را در خود پدید آوریم و اجازه دهیم که باورهای مثبت در وجود ما ریشه کرده و زندگی خود را بر اساس آن باورها بنا کنیم.

عناوین مرتبط: مقالات رایگان