علاقه
همه ما زمانی راحت تر موفق می شویم که پای علاقه در میان باشد. اکثر کسانی که از شغل خود ناراضی هستند به خاطر عدم علاقه است. اما این نوع علاقه چگونه شکل می گیرد یا اصلا علاقه چیست؟ علاقه یا interest یعنی زمانی که کاری را انجام می دهید آن را دوست داشته باشید و از انجام آن لذت ببرید، حتی اگر سود زیادی برایتان نداشته باشد. در روانشناسی نیز تعاریفی برای علاقه وجود دارد. تعریف علاقه در روانشناسی به دو دسته علاقه فرد نگر و علاقه اجتماعی تقسیم بندی می شود. علاقه فرد نگر همان چیزی است که به عنوان عشق می شناسیم و علاقه اجتماعی شامل نوع دوستی، علاقه به کار و موفقیت، علاقه به تفریحات و از این قبیل علایق است.
عشق مبحثی نیست که بتوان در یک متن کوتاه از آن سخن گفت پس به شرح معنی علاقه اکتفا خواهیم کرد.
علاقه اجتماعی که از آن یاد کردیم، خود چند بخش دارد که نوع دوستی یکی از انواع آن ها است. اکثر ما نوع دوستی را می شناسیم، زمانی که کسی به کمک احتیاج دارد و به آن فرد کمک می کنیم، نوع دوستی است هر چند که این کمک کوچک باشد. اما علاقه به کسب و کاری که داریم یا می خواهیم راه بیاندازیم مفصل تر از این حرف ها است. به طور کلی افرادی که از شغل خود راضی هستند، در زندگی نیز آرامش و رضایت مندی بیشتری دارند، چرا که شغلشان به آن ها فشار روحی و روانی نمی آورد. اما اکثرا سوال "من به چه شغلی علاقه دارم؟" را نمی توانند پاسخ بگویند. روش هایی برای این راه وجود دارد اما اگر این روش ها پاسخگو نبود، باید با یک مشاور مسئله خود را درمیان بگذارید. پس از اینکه در این متن علاقه را شناختید و تعریف آن را به درستی درک کردید باید علایق شخصی خود را در زمینه های مختلف کشف کنید. مثلا از لحاظ تفریحی به چه تفریحاتی علاقه دارید، یا دوست دارید زمان استراحت در چه محیطی باشید. به علاوه چه مقدار از روز را دوست دارید صرف کار، چه مقدار صرف تفریح، چه مقدار صرف خانواده و... کنید. مسلم است کسی که دوست دارد دائما در حال تفریح و وقت گذرانی با خانواده باشد، در شغل های معدود تری موفق خواهد شد. میزان اکتیو یا فعال بودن شما در طول روز می تواند تا حد زیادی شغل مناسب شما را مشخص کند. کسی که علاقه چندانی به پشت میز نشینی ندارد، به سختی می تواند کارمند اداری یک شرکت باشد. یا برای مثالی دیگر اگر شما بیشتر از پنج ساعت در روز را به شبکه های اجتماعی اختصاص می دهید، ادمین یک کانال یا صفحه یک موسسه بودن، به مراتب شغل بهتری از فروشنده مغازه های پر مشتری بودن است، گرچه هر دو ممکن است در راستای پاسخگویی به مشتری باشد.
در مجموع علاقه نقش مهمی در انتخاب های شما دارد و انتخاب های شما مسیر زندگی شما را شکل می دهند. اگر به درستی علایق خود را بشناسید، در مسیر درست قدم خواهید گذاشت و با آرامش خاطر بیشتری به اهداف خود رسیده، در نهایت طعم موفقیت را خواهید چشید.