مدیریت استعداد

 

مدیریت استعداد یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید برای پیشرفت هر سازمانی انجام گیرد. در این مقاله سعی داریم به توضیح پیاده سازی مدیریت استعداد و مزایا و اهداف آن بپردازیم.
مدیریت استعداد یا talent management در واقع میزان انتظار از بهره وری سرمایه و نیروی انسانی موجود در سازمان و همچنین هدف گذاری برای بهبود عملکرد آن ها می باشد.
در واقع هر کاری که باعث شود در عملکرد کارمندان یک مجموعه بهبود رخ دهد یا منابع مالی آن سازمان به نحو مناسب در قسمت های مورد نیاز مورد مصرف قرار گیرد، را می توان از اهداف مدیریت استعداد نامید.
مفهوم استعداد برای هر سازمان بسیار مهم است. اگر بتوان کاری انجام داد که هر شخص با توجه به استعدادی که دارد در قسمت مربوطه مشغول به کار شود، علاوه بر اینکه خود او حس خوبی دارد می تواند به سود دهی و پیشرفت سازمان نیز کمک شایانی کند. انجام مدیریت قوی در سازمان یکی از مهم ترین کارهایی است که باید برای پیشرفت آن سازمان انجام داد.
مدیریت استعداد و مدیریت منابع انسانی ممکن است شباهت های زیادی با یکدیگر داشته باشند، اما نباید این دو را به جای یکدیگر به کار برد. در ادامه به برخی از تفاوت های این دو اشاره خواهیم کرد.
در مدیریت منابع انسانی بحث عملکرد کارکنان صرفا به هنگام حضور آن ها در محل کار خود بررسی می شود. در واقع مدیریت منابع انسانی کارکنان را یکی از منابع شرکت حساب کرده و میزان بهره وری آن ها را می سنجد. اما مدیریت استعداد به آموزش کارکنان می پردازد که هر کدام با توجه به استعدادی که دارند در کار خود ظاهر شده و در واقع باید مشخص شود که آن ها تا چه میزان برای سازمان مفید هستند.
از مزایای مدیریت استعداد می توان به پیدا کردن یک نیروی کار خوب و کارا و از همه مهم تر نگه داشتن این نیرو اشاره کرد. در سال های اخیر یکی از مشکلاتی که صاحبان کسب و کار و مدیران را درگیر کرده است، این است که آن ها از نبودن نیروی مفید و با تخصص گله دارند و دیگری این است که روند تغییر شغل خصوصا در جوان هایی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند، بیشتر شده است. می توان با خواندن یک کتاب مدیریت استعداد یا مقاله هایی که در این باره موجود است به پیشرفت سازمان کمک شایانی کرد. در واقع پس از اینکه در مورد مدیریت استعداد بهتر بدانیم می توانیم اهداف مدیریت استعداد را بهتر درک کنیم.
آموزش یکی از مهم ترین ارکان در بحث مدیریت استعداد است. در واقع آموزش کارکنان را باید به نحوی انجام داد که آن ها علاوه بر اینکه در کار خود موثر واقع شوند، می توانند به دیگران نیز در انجام وظایفشان کمک کنند. مثلا فرض کنید بنا به دلایلی کارمند بخش فروش نتواند مدتی به کار خود مشغول باشد. در این صورت اگر بحث مدیریت استعداد و آموزش در آن سازمان به خوبی انجام شده باشد مابقی کارکنان که در بخش های دیگر مشغول به کار هستند باید بتوانند با توجه به آموزش هایی که فرا گرفته اند بخش فروش را نیز اداره کنند.
همچنین استفاده بهینه و مناسب از ساعات کاری کارکنان، فرآیند مصاحبه کاری و استخدام را به نحو احسن انجام دادن، افزایش انگیزه در کارکنان و همچنین ایجاد یک رقابت سالم در یک محیط کاری خوب از مزایای مدیریت استعداد به شمار می رود.

عناوین مرتبط: مقالات رشد و توسعه فردی