مدیریت شخصی
مدیریت شخصی Personal management یا همان نظم و انسجام درونی از جمله ویژگی هایی است که در تمرکز حواس، دقت در انجام امور (حتی امور روزمره)، صرفه جویی در زمان، هدف سازی مناسب و افزایش کیفیت هر کاری که انجام می دهید، تاثیر دارد. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که دلیل نظم برای کوچکترین کارها را درک نمی کنید، یا به عبارتی نمی دانید چرا باید نظم داشته باشیم، با کمی مطالعه به این مهم دست خواهید یافت. منظور از مطالعه صرفا خواندن کتاب های این زمینه نیست بلکه شما با مطالعه رفتاری نیز می توانید به درک بالایی از اهمیت مدیریت و نظم افکار برسید. برای این کار کافی است رفتار یک فرد منظم و یک فرد نامنظم را در ساعاتی مورد بررسی قرار دهید.
برای اینکه عنوان این مطلب را بهتر درک کنیم، باید تعریفی دقیق از نظم شخصی در ذهن خود داشته باشید. بنابراین در پاسخ به سوال نظم شخصی چیست به سادگی می توان گفت، نظم شخصی یا داشتن ذهنی مرتب و دسته بندی شده از برنامه هایی که برای یک روز، هفته، ماه، سال و یا طولانی تر دارید، همان پوشه بندی کردن و برنامه ریزی دقیق برای کوچکترین کار های خود است. این کار به مراتب به شما در سرعت بخشیدن انجام امور کمک کرده و تضمین می کند که موارد مهم برنامه خود را به راحتی فراموش نکنید.
حال باید بدانیم اگر دارای نظم شخصیتی نیستیم و در مدیریت شخصیت خود دچار بحران می شویم، از چه تکنیک هایی می توان برای بهبود، رشد و توسعه فردی استفاده کرد؟ آموزش انضباط شخصی، عموما از طریق کتب و پی دی اف ها و بعضا تکنیک هایی که در محتواهای دیگر همچون اینفوگرافیک یا در قالب ویدیو ارائه شده است، بسیار می تواند کمک کننده باشد. از این رو اگر فکر می کنید در ایجاد نظم شخصی دچار مشکل هستید به دنبال چند کتاب نظم شخصی باشید تا تغییرات متناسب را در تفکر خود ایجاد کنید.
نکته بسیار مهمی که در این جا لازم به ذکر است، یادداشت کردن برنامه های روزانه است. شما با یادداشت کردن در واقع عمل به خاطر سپردن کار های خود را دو برابر کرده اید و این امر باعث تاکید مجدد در ذهن شده که به انجام به موقع آن ها کمک می کند. از طرفی شما باید به طور کامل به کاری که می خواهید انجام دهید اشراف داشته باشید تا بتوانید ذهن خود را برای نظم بخشیدن و اولویت بندی مراحل انجام آن کار آماده کنید. اگر فکر می کنید کاری در برنامه شما وجود دارد که ممکن است این انسجام ذهنی شما را بر هم بزند، مجدد از تکنیک یادداشت برداری استفاده کنید تا با ذهنی آشفته در حین کار های دیگرتان مواجه نشوید. مثلا فردی که می خواهد برای اولین بار در مقابل چندین نفر کنفرانس علمی برگزار کند، به ذهنی قوی و منسجم نیازمند است که تسلط بر موضوع می تواند تا حد زیادی این مهم را فراهم آورد. اما باید به این نکته توجه داشت که استرس ناشی از اولین بار بودن این تجربه ممکن است کمی فرد را دچار مشکل کند، از این رو یادداشت برداری و اولویت بندی روی کاغذ پیش از شروع جلسه، تا حد زیادی ذهن شما را آرام می کند. این امر همچنین برای امور دیگر نیز صدق می کند.