مهارتهای زندگی

 

انسان در طول زندگی اش در این کره خاکی نیاز به مهارت های متفاوتی دارد. یکی از این مهارت ها، مهارتهای زندگی است. در واقع همگی ما در طول زندگی ممکن است با چالش ها و مشکلات زیادی روبه رو شویم، که اگر مهارت های لازم را نداشته باشیم به مشکل بر می خوریم. به عنوان مثال اگر بخواهیم در خیابان با خیال راحت رانندگی کنیم باید مهارت رانندگی را یاد گرفته و گواهینامه بگیریم. وقتی ما برای انجام یک کار پیش پا افتاده مثل رانندگی، باید آزمون های متعددی را با موفقیت بگذرانیم، پس چطور می شود به آموزش مهارتهای زندگی بی اعتنا باشیم.
در طول دوران تحصیل شاید در کنار کتاب هایی مثل ریاضی و فیزیک، جای کتاب مهارتهای زندگی همیشه خالی بوده است. در این مقاله مهارتهای زندگی را یاد گرفته و سعی میکنیم در زندگی بیشتر از این مهارت ها استفاده کنیم.
طرح مهارتهای زندگی یا life skills نخستین بار توسط سازمان بهداشت ارائه شد. هدف از این طرح بهبود کیفیت زندگی انسان ها و وضعیت روح و روان آن ها بوده است. در پی یک تحقیق مهارتهای زندگی را اگر درست یاد بگیریم، باعث افزایش انتقاد پذیری ما می شود. خلاصه ای از مهارتهای زندگی را برایتان شرح می دهم تا با این مهارت های کاربردی و مهم بیشتر آشنا شوید:
1)    مهارت خودآگاهی: به عبارتی دیگر همان خودشناسی است. در واقع هر فرد باید تصویری روشن از توانمندی ها، استعدادها، نقاط ضعف، قوت و علایق خود داشته باشد.
2) مهارت همدلی: این مهارت به انسان کمک می کند که بتواند در هر موقعیتی دیگران را به خوبی درک کرده و با آن ها ارتباط صمیمانه و خوبی داشته باشد.
3) مهارت های ارتباطی: این مهارت به انسان کمک می کند که بتواند روابطی عمیق با بقیه داشته باشد و از روابط ناسالم دوری کند.
4) مهارت های بین فردی: انسان ها در گروه های مختلف با یکدیگر ارتباط دارند و باید بتوانند با یکدیگر ارتباط موثر داشته باشند. مانند افرادی که در یک شرکت مشغول کار هستند.
5) مهارت حل مساله: زندگی هیچ گاه بدون مشکل نیست. به همین دلیل برای مقابله با این گونه مشکل ها نیازمند حل مساله هستیم تا بتوانیم مشکل را به خوبی مدیریت کنیم.
6) مهارت تصمیم گیری: خیلی از اوقات برای تصمیم در مورد مسئله مهمی بین دو یا چند گزینه مررد می مانیم. این مهارت به ما کمک می کند که بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
7) مهارت مقابله با خشم: برای درک این مورد کافی است نگاهی به صفحه حوادث روزنامه داشته باشید. کسانی که به خاطر یک ثانیه کنترل نکردن خشم خود دچار دردسر های فراوان شده اند.
8) مهارت کنترل استرس: استرس به خودی خود برای ما مفید است. در واقع ما را برای کارهایی که برایمان اهمیت زیادی دارند، آماده می سازد، اما اگر نتوانیم به خوبی آن را کنترل کنیم به ما ضربه می زند.
9) مهارت تفکر نقادانه: ما هر روز در معرض بمباران اطلاعات هستیم. اما این اطلاعات همیشه درست نیستند و باید بتوانیم صحت آن ها را تشخیص دهیم.
10) مهارت تفکر خلاق: برگ برنده همیشه دست انسان های خلاق بوده است و آن ها بوده اند که جهان را تغییر داده اند.

عناوین مرتبط: مقالات رایگان مهارت های زندگی, مقالات رایگان مهارت های ارتباطی