مهارت های ارتباطی
انسان موجودی اجتماعی آفریده شده است و در تمام طول عمر خود نیاز به ایجاد ارتباط با دیگران دارد. مهارت های ارتباطی یکی از مهم ترین آموزش هایی است که برای ایجاد این ارتباط موثر باید یاد گرفت. در این مقاله مهارت های ارتباطی را بهتر خواهیم شناخت.
مهارت های ارتباطی چیست؟
مهارت های ارتباطی یا communication skills در واقع میزان توانایی فرد در ایجاد رابطه موثر با دیگران است. در واقع فرد باید قادر باشد که با دیگران به طور صحیح انتقال اطلاعات انجام داده و از این ارتباط برای پیشرفت در همه ابعاد زندگی خود بهره ببرد. مهارت های ارتباطی لزوما محدود به روابط کلامی بین دو شخص نمی شود. در واقع هر راهی که شما با استفاده از آن بتوانید با فرد یا افراد دیگر ارتباط برقرار کنید، می تواند در مقوله مهارت های ارتباطی بگنجد.
دسته دیگری از مهارت های ارتباطی وجود دارند که آن ها را به عنوان مهارت زبان بدن می شناسیم. به عنوان مثال می توان به ارتباط چشمی اشاره کرد. زمانی که در یک رستوران مشغول غذا خوردن هستید، با یک نگاه به پیش خدمت می توان این پیام را به او منتقل کرد که باید به سراغ میز شما بیاید. الیته می توان به ارتباط در فضا های مجازی نیز اشاره کرد که البته بخش عمده ای از ارتباطات ما را تشکیل می دهد.
اهمیت مهارت های ارتباطی چیست؟
یادگیری مهارت های ارتباطی می تواند به شما در موفقیت در زندگی در همه ابعاد خود کمک کند. یک ازدواج موفق، یک دوستی پایدار، کسب جایگاه های بهتر در شغل خود، یک زندگی آرام و به دور از مشکل می تواند از مزایای یادگیری مهارت های ارتباطی دانست. مهارت های ارتباطی در محیط کار یکی از مهم ترین عوامل رشد کارکنان و مجموعه می باشد. کارکنان یک مجموعه با داشتن این مهارت ها می توانند با ایجاد رابطه خوب با مشتری باعث رشد و فروش بیشتر آن مجموعه شوند و از طرفی دیگر با این عملکرد خود را به جایگاه های شغلی بهتری برسانند.
مهارت های ارتباطی مدیران را قادر می سازد که رابطه موثر و همه جانبه با کارکنان خود داشته باشند و این خود باعث می شود کارکنان حس بهتری به مدیر خود داشته باشند و وظایف خود را به درستی انجام دهند.
یکی از نکات مهمی که باید در یادگیری مهارت های ارتباطی انجام دهیم خوب گوش کردن است.
اگر طرف مقابل ما متوجه علاقه ما به شنیدن حرف های خودش شود، مسلما این ارتباط عمیق تر می شود.
سعی کنید در هنگامی که فرد مقابل با شما صحبت می کند از او سوالاتی بپرسید و با این کار او را متوجه سازید که برای صحبت های او ارزش قائل هستید. خیره شدن به صفحه گوشی هنگام صحبت کردن دیگران نوعی بی احترامی به او تلقی می شود. لبخند زدن در هنگام ارتباط کلامی بسیار موثر بوده و حس خوبی را به طرف مقابل القا می کند.
یکی از نکات مهم در مهارت های ارتباطی جلوگیری از پرحرفی و گرافه گویی است. در واقع صحبت کردن خوب است اما هنگامی که از حد خود فراتر می رود نه تنها جالب نیست بلکه باعث دوری دیگران از شما نیز می شود.
علاوه بر این افزایش اعتماد به نفس را می توان یکی دیگر از نتایج یادگیری مهارت های ارتباطی دانست. زمانی که بتوانیم با دیگران ارتباط خوبی برقرار کنیم، حس بهتری از خودمان خواهیم داشت.
عناوین مرتبط: مقالات رایگان مهارت های ارتباطی