کارآفرینی


 امروزه در سراسر دنیا مقوله کارآفرینی یا Entrepreneurship و ایجاد شغل یکی از مهم ترین مسائلی است که همواره مورد بحث قرار گرفته و از اهمیت بالایی برخوردار است. اما آیا کارآفرینی به سادگی صورت می گیرد؟ آیا سرمایه خاصی برای کارآفرینی مورد نیاز است یا صرفا داشتن ایده های ناب می تواند شما را در مسیر ایجاد کارآفرینی قرار دهد؟ برای پاسخ به این دست از سوالات بد نیست ابتدا درک درستی از مفهوم کارآفرینی داشته باشیم و به نحوی ابتدا به سوال " کارآفرینی چیست؟ " پاسخ بدهیم.
عده زیادی بر این باورند که کارآفرینی صرفا ایجاد یک سری شغل و درگیر کردن عده ای بیکار در زمینه ای می باشد. نه اینکه بگوییم این تعریف درست نیست، بلکه تعریف کاملی نیست چراکه کارآفرینی یک دانش نیز هست. دانشی که باعث می شود کارآفرینی در مسیر درستی صورت گرفته و ثمر بخش باشد. اما این بدان معنا نیست که اگر شما ایده بکری دارید لزوما به دلیل نداشتن دانش، موفقیت کسب نخواهید کرد بلکه در اینجا افرادی خبره در این زمینه تحت عنوان مدیر کارآفرین وجود دارند که می توانند شما را در این زمینه هدایت کنند. پس مقوله مدیریت کارافرینی چیست و مدیریت کارآفرینی که مهم ترین شرط کارآفرینی موفق است را با هم بررسی کردیم. از این رو کارآفرینی را می توان در دو روش عمده پیش برد. یکی استخدام مدیر کارآفرین که بتواند در مسیر پیش رویتان شما را به درستی راهنمایی کند و دیگری کسب دانش های لازم در مدیریت کارآفرینی.
حال که بحث استخدام و زیر مجموعه ها پیش آمد اجازه دهید در همینجا به حداقل های مالی در کارآفرینی نیز اشاره کنیم. اینکه سرمایه شما در این مرحله چقدر باید باشد، کاملا وابسته به ایده کارآفرینی تان دارد. برخی با یک وب سایت ساده کار خود را آغاز می کنند و برخی با یک مجموعه و کارگاه بزرگ. در نتیجه نوع کارآفرینی در این موضوع دخالت خواهد کرد که در ادامه به بررسی جزیی تر و علمی تر انواع کارآفرینی خواهیم پرداخت. پس از اینکه هدف و ایده خود را مشخص کردید، یک براورد قیمت ساده با احتیاجات ابتدایی کار خود بزنید. این کار مشخص می کند آیا شما نیازمند سرمایه گذار در کارآفرینی هستید یا خیر؟ اگر در این مورد نیازمند سرمایه گذار بودید به شما پیشنهاد می دهیم به چند سرمایه گذار مطمئن پیشنهاد کارآفرینی خود را بدهید تا هم شرایط متفاوت را بررسی کرده و بهترین را انتخاب کنید، هم از در امان بودن ایده تان مطمئن باشید.
انواع کارآفرینی به طور کلی همانطور که در بالا نیز اشاره شد به دو دسته کلی تحت عناوین کسب و کار های کوچک و اقتصادی و تشکیلات نوآوری محور تقسیم می شوند که هر کدام به نوع خود بسیار مفید هستند. به بیان ساده تر مورد اول، بیشتر برای ایجاد یک کسب و کار کوچک یا محلی صورت می گیرد که ریسک کمتر و در نتیجه سودآوری کمتری در ابتدا دارد. اما مورد دوم ریسک بسیار بالایی دارد و ایجاد و موفقیت آن برابر با حجم زیادی از سود می باشد. عموما کسب و کار های کوچک پس از یک دوره کوتاه و رسیدن به یک سرمایه نسبی، اقدام به پیاده سازی مورد دوم در کسب و کار خود می کنند تا سودآوری خود را دو چندان و افراد بیشتری را شاغل کنند.
در پایان بدانید که کارآفرینی اهمیت بالایی در همه جوامع دارد چرا که پیشرفت بسیاری را در اقتصاد هر جامعه رقم خواهد زد و اقتصاد بهتر مساوی با ریشه کن کردن فقر است. یک کارآفرینی کوچک، می تواند تغییرات زیادی را در افراد جامعه ایجاد کند پس اگر شما هم ایده هایی برای کارآفرینی دارید، همین الان برای پیگیری بیشتر اقدام کنید.