قوانین موفقیت
قوانین موفقیت

از آن جایی که محقق سازی اهداف وابسته به چهار چوب های مشخصی هستند، می توان تعریفی را تحت عنوان قوانین موفقیت یا Rules of success بیان کرد. این قوانین ممکن است برای افراد، اهداف، شرایط محیطی و ... متفاوت باشد. اما می توان به طور کلی به سوال قانون موفقیت چیست پاسخ داد. قانون موفقیت همان طور که در سطر اول به آن اشاره شد در برگیرنده مجموعه ای از چهارچوب هاست که اغلب در تمامی زمینه ها مشترک هستند و در برخی شرایط جزییات آن دست خوش تغییر می شود. اگر بخواهیم به چند قانون برای موفقیت اشاره کنیم، بدون شک تلاش، شناخت و درک از استعداد ها و مصمم بودن از اصلی ترین قوانین خواهد بود. به دلیل اهمیت بسیار بالای این مضمون، بهتر است کمی به صورت جزئی تر به این موضوع بپردازیم.
قوانین موفقیتحتما شما هم تا به حال عباراتی چون قانون های طلایی موفقیت یا قوانین تضمین کننده موفقیت و از این دست تیتر ها را دیده یا شنیده اید. باید بگوییم که این تیتر ها صرفا جنبه تبلیغاتی ندارند و دخیل کردن برخی رفتار ها به عادت های همیشگی شما در راه رسیدن به هدف می تواند تاثیر چشم گیری در پیشرفت شما داشته باشد. مهم ترین یا به عبارتی طلایی ترین های این قوانین، تطبیق دادن خود با شرایط است. این موضوع به این معنا نیست که شما برای دشواری هایی که پیش رویتان است، هیچ استراتژی در نظر نگیرید و بگویید هر چه باداباد بلکه به معنای این است که شرایط فعلی خود را به طور کامل بدانید، عواملی که قابل بهبود هستند را بهبود دهید و با عواملی که تغییر آن ها از دست شما خارج هستند، طوری برخورد کنید که گویی توانایی تضعیف شما را ندارند (حتی اگر دارند). برای درک بهتر این مسئله یک مثال میزنیم. فرض کنید شما می خواهید یک ورزشکار حرفه ای شوید، برای این کار ممکن است لوازم مورد  نیاز خود را تهیه کنید اما تمرینات خود را نتوانید در آپارتمان 70 متری خود انجام دهید. توانایی تغییر محل سکونتتان را ندارید، همچنین زمان رفتن به باشگاه یا جایی که بتوان در آن ورزش کرد هم ندارید. آیا از هدف خود دست می کشید؟ مسلما اگر واقعا هدف برایتان مشخص باشد به این راحتی ها دست بردار نخواهید بود. پس به دنبال راهی برای یافتن یک محیط مناسب برای انجام تمرینات خود خواهید بود بدون اینکه نیازی به تغییر محل سکونتتان داشته باشید.  
اما قوانین رسیدن به موفقیت در این مقدمات خلاصه نمی شود و در حوزه روانشناسی نیز این قوانین تحت عنوان قوانین روانشناسی موفقیت مطرح می شود. در این زمینه بیشتر به عوامل روحی یا به عبارتی قوانینی برای تقویت روحیه فرد برای رسیدن به موفقیت تعریف می شود. باور به خود و فرار از تنبلی مهم ترین نکاتی است که در این زمینه در نظر گرفته می شوند. زمانی که فردی برای رسیدن به هدفی به خود باور دارد، این باور انرژی او را در هر قدم از راهش دو چندان می کند. فرار از تنبلی نیز تلاش فرد را افزایش می دهد به طوریکه طی یک سری تمرینات ذهنی، فرد به محض احساس تنبلی به خود گوشزد می کند که تلاش خود را بیشتر کند.
اگر اشتیاق بیشتری برای داشتن دید جامع تری نسبت به این قوانین دارید به شما پیشنهاد می کنیم قوانین موفقیت برایان تریسی را مطالعه کنید. این قوانین 40 بند دارد که هر بند به یک قانون اشاره کرده و در مورد آن توضیح کوتاهی داده شده است.

مهم ترین زمینه ای که موفقیت در آن نقش پر رنگی دارد، کسب و کار هر کس است. اما آیا قوانین موفقیت در کسب و کار هم وجود دارد؟ باید بگوییم البته که وجود دارد. هر زمان که بحث موفقیت، رسیدن به هدف و ... پیش می آید مطمئن باشید که قوانین و چهارچوب هایی برای آن نیز وجود خواهد داشت. اما این قوانین چیست؟ آیا برای همه کسب و کار ها مشابه است؟ و سوالاتی از این قبیل که حتما تا الان ذهن شما را درگیر خود کرده است. اگر به طور کلی به این مسئله نگاه کنیم باز هم تلاش و اراده ارکان اصلی خواهند بود اما کسب و کار نیازمند جزییات بیشتری است چرا که در صورت عدم موفقیت، ضرر های مالی بسیاری را در پی خواهد داشت. خلاقیت و نوآوری، توجه به نیاز روز جامعه و عرضه محصولات به اندازه کافی می توانند قوانین جزیی این مقوله را در برگیرند. امروزه شاهد کسب و کار های اینترنتی زیادی هستیم و تنها چیزی که موفقیت آن ها را تضمین می کند، خلاقیت آن ها است. بسته بندی محصولات، هدایا و تخفیفاتی که همراه با سفارشات به مشتریان عرضه می شوند از جمله خلاقیت هایی است که همه شاهد آن بوده ایم. نیاز روز هر جامعه نیز می تواند به طرز چشم گیری در موفقیت کسب و کار نقش داشته باشد مثل تاکسی های اینترنتی که این روز ها بسیار روی بورس هستند. عرضه کافی محصولات نیز اهمیت بالایی دارد. اگر شخصی کارخانه تولید مواد غذایی باکیفیت تاسیس می کند باید بداند چقدر محصول در روز تولید کند که هم در فروشگاه های سطح شهر به اندازه کافی و به تعداد مشتریان وجود داشته باشد هم محصولات در کارخانه اضافه نیاید که تاریخ مصرف آن ها سر بیاید. به طور کلی این وظایف را می توان به عهده مدیر کسب و کار در هر شغل دانست که دانش کافی از عوامل موفقیت را داشته باشد
.
در پایان، قوانین موفقیت الزاما رسیدن به موفقیت را به همراه ندارد. برخی ممکن است با رعایت تمامی این قوانین باز هم در رسیدن به اهداف خود شکست بخورند که دلیل اصلی آن عدم اطلاع کافی از عوامل شکست و در نظر نگرفتن همه جوانب مسیر خود هستند. پس اگر قوانین موفقیت را به طور کامل می دانید به خود غره نشوید که موفقیتتان تضمینی است، بلکه تلاش شما حرف اول را خواهد زد.
ما در سایت دکتر حسین خراشادی زاده تلاش می کنیم تا هر آنچه برای رسیدن به موفقیت نیاز است را به شما آموزش داده تا در مسیر بهبود توسعه فردی و کسب و کار قدم برداریم.

 

موفق ترین ها: ناپلئون هیل