شخصیت چیست
بسیاری از ما برای کشف اهداف خود احتیاج به خودشناسی داریم یا به بیانی باید یک پاسخ صریح به پرسش شخصیت چیست What is a character)) در برابر خود داشته باشیم. یعنی ویژگی های شخصی، شخصیت، خصوصیات اخلاقی و علایق خود را به درستی بشناسیم تا بتوانیم در هدف گذاری و انتخاب مسیر درست، عملکرد دقیق و مناسبی داشته باشیم. شخصیت شناسی نه تنها در این زمینه بلکه در بسیاری از دیگر موارد نیز تاثیر دارد که یکی از آن ها مقوله انتخاب شرکای مختلف است. از شریک کاری گرفته تا شریک زندگی.
برای درک بهتر این موضوع دانستن تعریف شخصیت به زبان ساده گزینه مناسبی است. شخصیت در واقع همان خصوصیات اخلاقی و رفتاری شما در مواجه با موقعیت های مختلف زندگی است که ابعاد مختلفی دارد. از این رو اگر مایل به دانستن تعاریف دقیق تری در این زمینه می باشید، پیشنهاد می شود چند pdf تعریف شخصیت را مطالعه کنید. به بیانی دیگر، ری اکشن یا واکنش های شما در طی یک روز می تواند تعریف درستی از شخصیت شما را نمایان کند. یعنی اگر فردی یک روز کامل رفتار های شما را مطالعه کند، می تواند به راحتی به شخصیت شما اشراف یافته و اطلاعات زیادی را درباره شما کشف خواهد کرد.
همانطور که در تعریف بالا اشاره کردیم، شخصیت انسان وجهه های مختلفی دارد و اکثرا بر این باورند که ابعاد شخصیت متشکل از 5 بخش می باشد که به طور مفصل در متن شخصیت به آن اشاره شده است. اما باید بدانید که فاکتور های بسیار دیگری در مورد شخصیت انسان تصمیم گیرنده هستند. از جغرافیای زندگی افراد گرفته تا سیستم آموزشی دوران کودکی و نوجوانی.
با توجه به اطلاعاتی که تاکنون از این متن دریافتید، اکنون می توان به سوال ویژگی های شخصیتی چیست عمیق تر اندیشید و واضح تر پاسخ داد. همانطور که اشاره شد ویژگی های شخصیتی با توجه به عوامل مختلفی تعیین می شوند از این رو تیپ های شخصیتی متفاوتی شکل می گیرند که عموما آن ها را به دسته های جامعی تقسیم می کنند. در نتیجه، هر یک از انسان ها به یکی از این تیپ های شخصیتی نسبت داده می شوند و در برخی موارد فقط در موارد کوچکی از ویژگی های هر تیپ شخصیتی تفاوت وجود دارد. این تیپ های شخصیتی به طور کلی به 10 دسته تقسیم می شوند که بیان جزئیات این تیپ ها در این مقال نمی گنجد.
ثبات شخصیتی نیز یکی دیگر از زیر مجموعه های شخصیت است که وجود آن مساوی است با وجود یک شخصیت استوار. پس اگر با سوال ثبات شخصیت چیست؟ مواجه شدید، یعنی باید ویژگی هایی که می تواند به شخصیت شما قدرت و پایستگی بدهد را بدانید. این ویژگی ها عبارتند از اطمینان به خود، اعتماد بنفس، عزت نفس، باور به ممکن بودن اهداف و ...
شخصیت هر کس در موقعیتی که قرار دارد، رفتار او را شکل می دهند پس کوچک ترین رفتار ما در روزمره، بیانگر شخصیت ما هستند. اگر احساس می کنید در شخصیت خود نقاط ضعفی وجود دارد، هیچ گاه برای برطرف کردن و تقویت آن ها دیر نیست. فرق نمی کند که در چه زمینه از شخصیت خود دچار شک شده اید، مهم این است که برای بهبود آن تصمیم بگیرید.
عناوین مرتبط: قوانین رشد و توسعه فردی, شخصیت سالم