تغییر نگرش

 

تغییر نگرش یا change of attitude یکی از مهم ترین مهارت هایی است که هر انسانی باید در هنگام مواجه با مشکلات و چالش هایی که در زندگی برایش به وجود می آید، استفاده کند. یکی از نعمت هایی که خداوند در اختیار انسان ها قرار داده است، قدرت ذهن و تفکر است که بقیه موجودات از آن بی بهره هستند. بنابراین برای استفاده از قدرت بی انتهای ذهن باید نگرش درست به مسائل را یاد بگیریم. در این مقاله تغییر نگرش را بهتر درک کرده و سعی می کنیم از آن در زندگی بهتر استفاده کنیم.
تغییر نگرش و دیدگاه می تواند اثرات مثبتی در زندگی ما داشته باشد از جمله موفقیت در زمینه کاری، روابط اجتماعی و در واقع تمامی جنبه های زندگی ما از نگرش ما تاثیر می پذیرند.
تغییر نگرش انسان باعث می شود مسائل بی اهمیتی که ما را زود تحت تاثیر خودش قرار می داد را بهتر مدیریت کنیم. به عنوان مثال شکست یکی از اتفاقاتی است که در طول زندگی ممکن است بارها با آن مواجه شویم. باید ببینیم چند نوع نگرش در هنگام برخورد با شکست وجود دارد؟
نگرش اول: شکست به این معنا است که من توانایی لازم برای انجام آن کار را ندارم و نمی توانم از عهده آن بربیایم.
نگرش دوم: شکست را به منزله یک تجربه می دانم و در واقع یکی از راه هایی که به پیروزی منجر نمی شود را پیدا کردم و البته در این راه نکات زیادی یاد گرفتم.
با این مثال متوجه شدیم که تغییر نگرش ذهنی تا چه حد می تواند انسان را در مقابل مواجه با مسائل ناشناخته توانمند سازد.
یکی از مهم ترین کار هایی که هر انسانی برای داشتن یک زندگی شاد باید انجام دهد تغییر نگرش منفی به مثبت است.
هنگامی که یک اتفاق ناشناخته ای در زندگی ما رخ می دهد، یکی از کار هایی که مغز ما انجام می دهد این است که جنبه های منفی آن را به ما یادآوری می کند. در واقع مغز ما به گونه ای سازمان یافته شده است که برای پیشگیری از آسیب دیدن انسان مدام به پیامد و اتفاق های منفی که ممکن است رخ دهد، اشاره می کند. این کارکرد مغز برای پیشگیری و پیش بینی خطر لازم است، اما گاهی باعث می شود که ما فقط جنبه های منفی را ببینیم. به عنوان مثال زمانی که یکی از اعضای خانواده دیر به خانه می آید مدام به این فکر می کنیم که شاید اتفاق بدی برای او افتاده باشد.
اما چگونه افکار خود را تغییر دهیم؟
- مسائل را طور دیگری ببینید. به عنوان مثال اگر یکی از دوستانمان رفتار خوبی با شما نداشت می توانیم اینطور بگوییم که شاید امروز روز خوبی برای او نبوده است.
- اگر برایتان مشکلی به وجود آمد به جای اینکه مدام غر بزنید، راهی را پیدا کنید که آن مشکل را حل کنید.
- هنگام صحبت کردن نیز باید از جملات مثبت گونه استفاده کنید. می توان به جای گفتن جمله (کار نیست) بگویید (هنوز کار مورد علاقه ام را پیدا نکردم ولی به زودی پیدا می کنم).
- خواندن کتاب های انگیزشی و مثبت گرا و همچنین تماشای سخنرانی و فیلم های انگیزشی.
- به هیچ عنوان خود را با دیگران مقایسه نکنید.

عناوین مرتبط: نگرش مثبتتغيير ميدهی يا نتايج كنونی را مي پذيری؟